Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

Foto ©Studio Brad (www.cornelbrad.com)

Locul 3

14690 pct

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu sunt două femei pentru care succesul a însemnat salvarea de vieți prin intermediul „Asociației Dăruiește Viață”, unde au strâns peste 45 de milioane de euro în ultimii 10 ani, bani care au fost folosiți pentru multiplele proiecte din sănătate în care s-au implicat.

Poate cea mai impresionantă și de impact parte din povestea lor o reprezintă proiectul #NoiFacemUnSpital, care a devenit cea mai mare inițiativă de implicare civică din România, susținută de peste 350.000 de donatori persoane fizice și peste 4.000 de companii – un exemplu că în România lui nu-se-poate, de fapt se poate construi un Spital de copii la standardele Vestice și că acest Spital poate fi un reper de calitate, eficiență și costuri pentru orice construcție viitoare din domeniul medical.

Mai mult, în ultimul an, prin determinarea acestor femei minunate, cu banii adunați de la peste 200.000 de donatori, a fost construit și un spital modular pentru pacienții COVID-19 și au fost cumpărate echipamente de protecție pentru medici.

*Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au fost votate separat, dar, având în vedere că munca lor este una de echipă, am considerat că este corect să adunăm voturile lor.