Cristina Neagu

Cristina Neagu

Foto © shutterstock.com

Locul 8

9420 pct

Și în handbalul feminin România a reușit să scrie istorie prin intermediul unei sportive remarcabile. Este vorba, bineînțeles, de Cristina Neagu. În prezent, ea evoluează la clubul CSM București și este căpitanul echipei naționale a României din anul 2016. Însă, de-a lungul carierei sale ea a evoluat și la alte trei echipe de handbal: Rulmentul Brașov, CS Oltchim Râmnicu Vâlcea și ŽRK Budućnost Podgorica, la toate a făcut performanță și a câștigat trofee.

Pe data de 14 ianuarie 2011, cu ocazia conferinței de presă oficiale a Campionatului Mondial masculin din Suedia, de la Göteborg, Cristina Neagu a fost desemnată de către Federația Internațională de Handbal (IHF) drept cea mai bună jucătoare din lume în anul 2010. Acesta a fost doar începutul, pentru că ea a fost numită cea mai bună jucătoare a lumii și în 2015, 2016 și 2018, devenind astfel prima handbalistă din istoria acestui sport care a câștigat de patru ori acest trofeu.

Nu trebuie să fii un fan înrăit al handbalului pentru a-ți da seama de valoarea și succesul Cristinei Neagu, iar pentru a înțelege și mai bine acest lucru mai spunem doar atât: am vrut să trecem aici întregul ei palmares, dar pentru asta ne-ar mai fi trebuit cel puțin încă 2 pagini de revistă.