Petronela Rotar

Petronela Rotar

Foto © Nicoleta Lungu

Locul 9

8743 pct

Petronela Rotar s-a născut în 1977 la Brașov, oraș unde a trăit toată viața. A fost jurnalist vreme de 18 ani la mai multe stații locale ale celor mai importante televiziuni și este mama a doi copii. Ce a transformat-o într-un adevărat fenomen a fost felul în care Petronela a reușit să transforme în opere literare istoria personală zbuciumată. Prima carte, de poezie, „O să mă știi de undeva”, a fost publicată în 2014 și s-a vândut în mii de exemplare, devenind unul dintre puținele bestseller-uri de poezie din România de după Revoluție.

Au urmat alte cinci cărți și toate au înregistrat un succes deosebit, transformând-o pe Petronela într-una dintre cele mai bine vândute scriitoare de la noi din țară. De exemplu, în 2017 a apărut primul roman al autoarei, „Orbi”, o carte care devine în doar cîteva săptămîni bestseller și un adevărat fenomen, primul tiraj epuizându-se înainte de lansarea oficială.

În 2018, Petronela Rotar a publicat „Privind înăuntru”, un nou bestseller și un volum care primește distincția „Cartea anului”, la Premiile Culturale ale Consorțiului Corona Brașov, iar în 2019 a publicat o nouă carte, „Ajută-mă să nu dispar”.

În prezent, Petronela Rotar se află în formare ca psiholog și psihoterapeut.